Nach Oben

M. sc. Katja Frede

M. sc.

Katja Frede

Großbeeren
033701 / 78 - 313
frede@igzev.de

Doktorand_in

Publikationen
Aufsätze referiert mit Begutachtungssystemen

Carotenoid biosynthesis of pak choi (Brassica rapa ssp. chinensis) sprouts grown under different light-emitting diodes during the diurnal course

Frede, K.; Schreiner, M.; Zrenner, R.; Graefe, J.; Baldermann, S. 2018. Carotenoid biosynthesis of pak choi (Brassica rapa ssp. chinensis) sprouts grown under different light-emitting diodes during the diurnal course. Photochemical and Photobiological Sciences

DOI: 10.1039/c8pp00136g

Effect of Solid Biological Waste Compost on the Metabolite Profile of Brassica rapa ssp. chinensis

Neugart, S.; Wiesner-Reinhold, M.; Frede, K.; Jander, E.; Homann, T.; Rawel, H.M.; Schreiner, M.; Baldermann, S. 2018. Effect of Solid Biological Waste Compost on the Metabolite Profile of Brassica rapa ssp. chinensis. Frontiers in Plant Science 9:305.

DOI: 10.3389/fpls.2018.00305

Lutein Activates the Transcription Factor Nrf2 in Human Retinal Pigment Epithelial Cells.

Frede, K.; Ebert, F.; Kipp, A.; Tanja Schwerdtle, T; Baldermann, S. 2017. Lutein Activates the Transcription Factor Nrf2 in Human Retinal Pigment Epithelial Cells. Journal of Agricultural and Food Chemistry 65, 5944-5952.

DOI: 10.1021/acs.jafc.7b01929

Are neglected plants the food for the future?

Baldermann, S.; Blagojević, L.; Frede, K.; Klopsch,R.; Neugart, S.; Neumann,A.; Ngwene,B.; Norkeweit, J.; Schröter, D.; Schröter, A.; Wiesner, M.; Schreiner, M. 2016. Are neglected plants the food for the future? Critical Review in Plant Science 35, 106-119.

dx.doi.org/10.1080/07352689.2016.1201399

Stability and cellular uptake of lutein-loaded emulsions.

Frede, K.; Henze, A.; Khalil, M.; Baldermann, S.; Schweigert, F. J.; Rawel, H. 2014. Stability and cellular uptake of lutein-loaded emulsions. Journal of Functional Foods 8, 118-128.

Aufsätze in übrigen Zeitschriften

Bestimmung von Carotinoiden und Chlorophyllen mittels UPLC-ToF-MS in Pak Choi (Brassica rapa ssp. Chinensis).

Frede, K.; Brauer, C.; Schreiner, M.; Baldermann, S. 2014. Bestimmung von Carotinoiden und Chlorophyllen mittels UPLC-ToF-MS in Pak Choi (Brassica rapa ssp. Chinensis). Lebensmittelchemie 68, 27-28.

Bestimung von Carotinoiden und Chloophyllen mittels UPLC-ToF-MS in Pak Choi (Brassica rapa ssp. Chinensis).

Frede, K.; Brauer, C.; Schreiner, M.; Baldermann, S. 2013. Bestimung von Carotinoiden und Chloophyllen mittels UPLC-ToF-MS in Pak Choi (Brassica rapa ssp. Chinensis). 42. Deutscher Lebensmittelchemikertag 2013 - Lebensmittelchemische Gesellschaft - Fachgruppe in der GDCh 16.-18.09.2013, Braunschweig, Kurzreferate, S. 164.
ISBN 978-3-936028-80-5

Sammelwerke (Einzelbeiträge)

Prächtigen Farben und Düften auf der Spur.

Baldermann, S.; Errard, A.; Frede, K. 2015. Prächtigen Farben und Düften auf der Spur. Jahresbericht 2013/2014 des Leibniz-Institutes für Gemüse- und Zierpflanzenbau Großbeeren/Erfurt, 44-45.

Effect of food chain production residues on the glucosinolate prifile of Brassica rapa ssp. chinensis.

Baldermann, S.; Wiesner, M.; Frede, K.; Rawel, H.; Neugart, S.; Jander, E.; Schreiner, M. 2014. Effect of food chain production residues on the glucosinolate profile of Brassica rapa ssp. chinensis. Proceedings of the 3rd International Glucosinolate Conference 2014 „Glucosinolates and Beyond“ 12.-15.10.2014, p.70.
ISBN: 978-94-6257-382-6.

Erhöhung von Carotinoiden in pflanzlichen Lebensmitteln durch den Einsatz biogener Reststoffe aus dem Produktionsprozess der Lebensmittelindustrie.

Frede, K.; Jander, E.; Baldermann, S. 2014. Erhöhung von Carotinoiden in pflanzlichen Lebensmitteln durch den Einsatz biogener Reststoffe aus dem Produktionsprozess der Lebensmittelindustrie. 43. Deutscher Lebensmittelchemikertag, Gießen, Book of Abstracts, 156.

AUFSÄTZE (referiert mit...)
AUFSÄTZE (in übrigen...)
SAMMELWERKE (Einzelbeiträge)